The Moleskine Story

Fans over de hele wereld kunnen geen genoeg krijgen van de Notitieboeken en Agenda’s van het Italiaanse merk. Al sinds 1997 is Moleskine een van de bekendste merken op het gebied van schrijfwaren. Inmiddels is Moleskine uitgegroeid tot een merk met producten en diensten voor onderweg. 


Moleskine is het enige echte notitieboek waarin legendarische kunstenaars als Vincent van Gogh, Oscar Wilde en Ernest Hemingway al ooit hun gedachten op papier zetten. Met een Moleskine in het bezit, kan iedereen schetsen maken van de kwaliteit van Van Gogh of gedichten schrijven zoals Edgar Allan Poe. 


Niet voor niets was Moleskine in 2006 in de top 10 van meest geliefde merken terug te vinden. Dit komt mede door de focus op de vijf kernwaarden die het merk Moleskine hanteert: 

  • Culture 
  • Imagination
  • Memory
  • Travel 
  • Personal Identity

Moleskine - Start telling your Story!

 

 

Creativiteit & Digitalisering
Wat Apple is voor sommige computerfans, is Moleskine voor de creatieve wereld. Moleskine presenteerd zichzelf als hét icoon onder de opschrijfboekjes. In een tijd waar smartphones de wereld overnemen is het best gewaagd om bij een notitieboek te blijven, maar voor Moleskine werkt het. Moleskine heeft een fanbase waar ze trots op mogen zijn.
 Gebruikers over de hele wereld plaatsen hun kunstwerken op een Flickr-pagina om elkaar te inspireren. Een Moleskine item is tenslotte onderdeel van iemands persoonlijkheid. 


Daarnaast heeft Moleskine ook 
Smart Writing Sets en Paper Tablets ontwikkeld, waarmee gebruikers notities en schetsen real time kunnen digitaliseren, organiseren, delen of uw ideeën tot leven laten brengen. Deze brug tussen papier en digitalisering biedt de vrijheid om inspiratie met de hand te blijven vastleggen, gecombineerd met daarbij alle digitale voordelen. 

 

 

Moleskine World
Het assortiment van Moleskine bestaat hedendaags uit tassen, koffers,
schrijfwaren, leesaccessoires en covers voor smartphones en tablets. Zelfs zijn er wereldwijd Moleskine cafés waar onder het genot van een Italiaanse koffie of espresso gewerkt of ontspant kan worden, uiteraard kunnen ook hier de Moleskine kwaliteitsproducten aangeschaft worden. 


Ook biedt Moleskine nieuwe collecties en speciale services ter ondersteuning van creatieve professionals, kennis werknemers en studenten. Toch zal Moleskine altijd de nadruk leggen op de aloude papieren versie en de bijbehorende accessoires.

 

 

Social Responsibility 
Moleskine heeft een bevoorrechte positie bereikt waar ze producten kunnen produceren die zijn ontworpen om bewaard en gekoesterd te worden. Daarnaast is Moleskine actief bezig met het nemen van mogelijke voorzorgsmaatregelen om zo milieubewust mogelijk te produceren. Zo zijn alle papieren Moleskine producten van milieuvriendelijk zuurvrij papier en FSC-gecertificeerde producten om verspilling tot een minimum beperken, hierbij worden de verpakkingen zelfs geproduceerd die afval tot een minimum beperkt.


Het belangrijkste ethische engagement buiten het bedrijf ondersteunt The Moleskine Foundation, voorheen bekend als Lettera27. Deze stichting zonder winstoogmerk zet zich in voor een universeel recht op onderwijs en toegang tot kennis overal ter wereld, met name in de meest achtergestelde en onderontwikkelde gebieden ter wereld. Moleskine heeft sinds haar oprichting in 2006 financiële steun geboden bij projecten van de stichting.

 

 

Moleskine Custom Editions
Tegenwoordig is het belangrijk om het verhaal van het bedrijf naar voren te brengen, ofwel Storytelling. Via gepersonaliseerde Moleskine helpt Leoprinting bedrijven dit verhaal te vertellen. Goed doordacht ontworpen objecten die ingezet kunnen worden als krachtige communicators voor 's werelds grootste merken. 


Zo heeft Leoprinting al diverse Moleskine projecten mogen produceren zoals een Notitieboek inclusief Moleskine Roller Pen voor 
Harley-Davidson Motorcycles en een luxe geschenkset voor UNESCOEen logo, bedrijfsidentiteit of naam of huisstijl kan eenvoudig worden aangebracht op een notitieboek, pen of ander Moleskine product.

 

 


Direct bestellen of vrijblijvend een offerte aanvragen? Bekijk hier het gehele Moleskine assortiment!Persoonlijk advies

Hulp nodig bij een aanvraag, bestelling of een andere vraag? We helpen je graag op weg!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief